Over ons

Oprichters

Wijnand en Michel kennen elkaar van de Alkmaarse kaasmarkt waar Wijnand 34 jaar en Michel 22 jaar kaasdragers zijn geweest. Ze zien kaas als echt Hollands icoon en vonden dat er te weinig mooie, bijzondere kaasproducten te koop zijn. Daarom is er nu SayCheeseToday: speelse kaas, in allerlei smaken, die door de brievenbus passen. Ideaal als cadeau, of gewoon lekker voor jezelf!

Wijnand heeft geholpen met het opzetten SayCheeseToday, en inmiddels is Michel alleen verder gegaan en up en running. Hij is creatieve duizendpoot. Dat is een cliché – maar het is echt waar. Hij barst van de ideeën en ziet overal kansen liggen. Hij werkt vol passie en enthousiasme aan SayCheeseToday. Michel is niet alleen creatief, hij is ook een perfectionist. Alleen het beste is goed genoeg, of dat nu over de kaas gaat of over de klantenservice. Michel heeft maar liefst 22 jaar als kaasdrager gewerkt in Alkmaar. Hij ziet kaas als echt Nederlands icoon. Een product om trots op te zijn.

Kaasmaker Ted en Jack

Jack wist het als kind al: geen kantoorbaan voor hem. Toch heeft hij een succesvolle carrière bij een adviesbureau en een bank achter de rug - maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu is hij terug op het familiebedrijf, want werken met een mooi product is toch leuker dan met cijfers. Hij haalt veel voldoening uit het maken van de kaas en is altijd bezig om het nóg beter en nóg lekkerder te maken. Buiten het werk is Jack graag samen met zijn vrouw en kinderen, en gaat hij sporten: fietsen, skiën en schaatsen zijn favoriet.

Ted weet niet anders dan kaas maken. Hij groeide op op de boerderij, waar zijn ouders een kaasmakerij hadden. Ted heeft dit bedrijf voortgezet en flink uitgebreid: een nieuwe locatie, nieuwe soorten kaas en vooral méér kaas maken dan vroeger. En hij blijft ontwikkelen. De boerderij bewoont hij samen met zijn vrouw en twee kinderen. Vrienden komen regelmatig langs. Op zondag voetbalt Ted fanatiek met de veteranen, en hij stapt vaak nog even op de fiets om de landerijen te bekijken.

Werk en Activiteitencentrum

SayCheeseToday maakt gebruik van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij verrichten verschillende werkzaamheden voor SayCheeseToday, o.a. het vouwen van kaaspapier tot het prepareren en in elkaar zetten van de verpakkingen. De teamleiders van het Werk en Activiteitencentrum te Heiloo vertellen hoe zij dit moeten doen. Vele handen maken licht werk en het is mooi om te zien hoe mensen met een psychiatrische heden of verleden maatschappelijk betrokken blijven. 

Het Werk en Activiteitencentrum ligt op het prachtige Landgoed Willibrordus in Heiloo waar niet alleen montage en inpak werkzaamheden worden verricht, maar waar ook mensen werken in de groenvoorziening, drukkerij en houtbewerking.