Terug

3 redenen voor een handgeschreven kaartje

3 redenen voor een handgeschreven kaartje

Ik kan wel duizend redenen geven waarom het leuk is om een handgeschreven kaartje te ontvangen. Maar er is een ding nog leuker...

Als ik een cadeautje ontvang, voor mijn verjaardag, zomaar of het vieren van een vriendschap dan is dat leuk. Ook als het een klein, of handige cadeautje is.. het blijft altijd een verrassing. Nu moet ik eerlijk bekennen dat een cadeautje weggeven nog leuker is, en zeker wanneer ik het zo persoonlijk mogelijk probeer te maken. Meerdan 10 jaar geleden heb ik een familielid een leeg doosje gegeven, nou ja...leeg. Er zat een brief in. Meer niet! Een mooi doosje, niet ingepakt, met een persoonlijk geschreven brief erin.

Het heeft even geduurd 

Het was voor zijn verjaardag en het enige wat ik erbij vertelde was, "Dit is mijn cadeautje voor jou, ik wil dat je het opent wanneer jij denkt het nodig te hebben. Als de tijd rijp is denk dan goed na of je het wel wilt openen. Je kan het maar een kéér doen. Kies zorgvuldig het juiste moment.. ik wens je succes en veel plezier."  Ik kan je wel zeggen dat er 6 maanden voorbij zijn gegaan voordat het geopend werd, en de brief werd gelezen. En dat maakte grote indruk. Er zijn in die 6 maanden geen dag voorbij gegaan waarbij er niet aan het cadeautje werd gedacht.. Kortom, iemand oprecht iets geven en je maakt het ook nog persoonlijk is iets wat ik zelf enorm waardeer. Ik krijg er een blij gevoel van. Daarom heb ik deze blog geschreven met 3 redenen voor een handgeschreven kaartje. 

1 Verrassend

SayCheeseToday is opzich al verrassend. Wie heeft er nou ooit eens een keer een stukje kaas door de brievenbus gekregen. En dan ook nog in een doosje met een toepasselijke tekst. Maar dat is nog niet alles. Er zit een persoonlijk kaartje in, handgeschreven met jouw woorden. Dat kaasje in een doosje is nieuw, maar dat handgeschreven kaartje is lekker ouderwets. Ik weet zeker als dat op de deurmat valt je iemand écht verrast.

2 Persoonlijk

Door te digitaliseren wordt alles sneller en vaak ook onpersoonlijker. App-en of een like geven is zo gedaan en heeft minder betekenis. Natuurlijk doe ik daar ook aan mee maar dat betekent niet dat ik het daar bij moet laten. Door de tijd te nemen om een stukje tekst te schrijven maak je het persoonlijker, en door het met de hand te schrijven zorgen wij ervoor dat het extra persoonlijk overkomt.   

2 Moeite doen    

Een handgeschreven kaartje laat zien dat er moeite voor is gedaan.. zo simpel is het. Als ik nou eens vertel dat ik dyslectie heb en dat het niet vanzelf sprekend is dat ik even een blog uit mijn mouw schut dan lees je deze blog alweer heel anders. Het zijn woorden schrappen en weer opnieuw schrijven, net zo lang tot dat ik er een goed gevoel bij heb. 

 

En wie weet krijg je een kaasje euh.. een kaartje terug ;-) 

Reacties

 • Placeholder

  Patty

  15 / 09 / 2019

  Als typische Hollandse en fervente kaasfreak heb ik met heel veel plezier op de site rondgeneusd en natuurlijk het leukste van alles, een kaasje aan iemand cadeau gedaan. Kan niet wachten tot ik hoor wat ze er van vinden. Het bovenstaande verhaal is zo leuk om te lezen dat ik er wel onderdeel van zou willen zijn, had ik dit maar gedacht

 • Placeholder

  Willemijn

  22 / 08 / 2018

  Goed genoteerde tekst
  Ik zou graag persoonlijke kaartjes schrijven maar door mijn dyslectie heb ik zon lelijk en onleesbaar handschrift mij eigen gemaakt dat dat me niet lukt. Dus moet het doen met pc en veel handschrift lettertypes en dat printen, jammergenoeg.

 • Placeholder

  Michel Vrees

  14 / 08 / 2018

  Hoi Emmy,

  Dank je wel, leuk om jouw reactie te lezen..!

  Groetjes,

  Michel

 • Placeholder

  Emmy voordouw

  14 / 08 / 2018

  Goedemorgen Michel,

  Wat een onwijs mooi stuk. En goed geschreven. Ik weet hoe moeilijk het is om met iemand te corosponderen met dyslexie. En hoe onduidelijk dat dus kan overkomen, maar dit is super goed en duidelijk geschreven. Mooi om te lezen.

  Gr emmy

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  SayCheeseToday 9.0 / 10 - 617 Reviews @ Kiyoh