Verzenddoosjes

Verzenddoosjes

Ik wist wanneer de postbode zou komen dus lag ik voor de deur om te kijken of het wel binnen komt. Met mijn telefoon in de hand, om een filmpje te maken, hoorde ik ineens gerommel. De dag ervoor had ik bij Albert Heijn een kaaspapiertje op de kaasafdeling gehaald en een rond houtje gemaakt van 9 cm en 3 cm dik, dit was onze eerste dummy kaasje. Met een doffe knal lag onze SayCheeseToday dummy kaas binnen in huis. Zo.. dat was verzend test nummer één geslaagd!

Remmert Dekker Packaging

Ons eerste idee was om kaasjes van maximaal 3 cm dik in kaaspapier te verpakken en te versturen maar we kwamen er al snel achter dat de post dit geen goed idee vond. Het rolde alle kanten op en misschien wel de belangrijkste reden het kwam zo ook niet de kwaliteit van het kaasje ten goede. We moesten opzoek naar een verpakking. Dan komt de uitdaging van de dikte van de verpakking, alles aan dikte van het doosje moet weer van de kaas af om toch door de brievenbus te passen. 

Na een zoektocht van diverse bedrijven kwam ik via mijn zwager Frank terecht bij Remmert Dekker in Wormer. Wat een mooi bedrijf, het maakt al meer dan 120 jaar innovatieve verpakkingen voor de voedselindustrie, geleid door de 4e generatie Annemarie Dekker. En toen kwamen wij met de vraag, "maak een verpakking voor ons kaasje wat door de brievenbus past". Deze vraag hadden ze nog nooit eerder gehoord, en dat kan ook niet anders omdat het nog niet bestaat, kaas door de brievenbus!

De verpakking moest een cadeau uitstraling hebben, sterk genoeg, regenbestendig en maximaal 1mm zijn zodat het kaasje plus verpakking door de brievenbus past.  Daarnaast is het zeer belangrijk dat de inkt die gebruikt wordt veilig is voor het kaasje en dat de verpakking een natuurlijke uitstraling heeft. Veel eisen voordat "de verrassing" op de deurmat valt.

Remmert Dekker heeft fantastisch werk geleverd, met hun kennis van verpakkingen kwamen zij met voorstellen voor onze SayCheeseToday kaas. Een verpakking waar het kaasje in een interieur in de deksel wordt geplaatst zodat er geen "open" randen zijn die kunnen haken als het door de brievenbus gaat. Het doosje van SayCheeseToday is op 6 punten geplakt en dus stevig genoeg. Er is speciale inkt gebruikt die veiling is voor voedsel. Het materiaal is een 410 grams kraftpack wat een natuurlijk uitstraling heeft.

Al met al maakt het dat het doosje van SayCheeseToday, met het kaasje, een innovatief product is geworden wat mede dankzij Remmert Dekker is gelukt. En daar zijn wij ongelooflijk blij en trots op!

Nieuwsgierig naar al onze verzenddoosjes, klik dan hier voor alle verpakkingen.